Brusketi sa piletinom i povrćem

Evo još jednog ukusnog načina uživanja u ratatuju (Ratatouille). Ovi brusketi se prave brzo i jednostavno. Najbolji su topli, ali se takođe mogu služiti kao finger food na žurci. Ukoliko želite light verziju, koristite tikvicu umesto kifle. 🙂

Sastojci:

  • 160g Ribella Fresh Pâté namaza od pilećeg belog mesa
  • 1 integralna kifla
  • 1 paprika
  • ½ tikvice
  • ½ plavog patlidžana
  • 100g šampinjona
  • 50g susama
  • maslinovo ulje

Priprema:

Susam propržite u suvom tiganju na srednjoj vatri, mešajući, dok ne dobije zlatno žutu boju, a zatim ga prespite u činiju ili tanjir da se ohladi. Papriku, tikvice, patlidžan i šampinjone iseckajte na sitne kockice. U tiganj sipajte 2 kašike maslinovog ulja i zagrejte ga. Dodajte papriku i patlidžan i grilujte oko 5 min, zatim ubacite ostatak povrća i nastavite sa grilovanjem. Kada povrće omekša i ispare svi sokovi, sklonite sa vatre da se malo prohladi. Za to vreme integralnu ili drugu kiflu po želji isecite na kriške debljine oko 1,5 cm i na svaku namažite deblji sloj Fresh Pâté namaza od pilećeg belog mesa. Preko namaza nanesite supenu kašiku izgrilovanog povrća i povrh toga pospite propržen susam.

Pročitaj još

Meksičke tortilje sa namazom od piletine

Tortilje su veoma zgodne i lagane za pripremu obroka, bilo da je u pitanju doručak, ručak, večera ili užina, bez obzira da li ih spremate za sebe ili hranite porodicu. Još ukusnije postaju kada ih kombinujete sa Fresh Pâté namazima! 🙂

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.