Kanapei sa dimljenim lososom

Nekada je predstavljao luksuz, a danas je losos dostupan u maloprodajnim objektima i sve češća namirnica na našim trpezama. Ovi kanapei su definitivno poslastica, a savršeno se kombinuju uz čašu hladnog šampanjca. Prijatno i živeli! 🙂

Sastojci:

  • 80g Ribella Fresh Pâté namaza od fileta lososa
  • 1 kukuruzna kifla
  • 100g Dimljeni losos slajs
  • 1-2 kašike maslinovog ulja
  • 1 paradajz
  • rukola ili vlašac
  • kapar
  • beli luk

Priprema:

Kukuruznu kiflu isecite na kriške debljine oko 1,5 cm i propržite ih u tiganju na malo maslinovog ulja, ili ih premažite sa malo maslinovog ulja i zagrejte u rerni. Tople kriške natrljajte belim lukom, a zatim na sredinu svake kriške nanesite kašikom ili dresir kesom veću količinu Fresh Pâté namaza od fileta lososa. Preko namaza stavite komadić dimljenih losos fileta, a po ivicama kifle, oko namaza, stavite prethodno iseckano i pomešano povrće i začin – paradajz na kockice, rukolu (vlašac) i kapar.

Pročitaj još

Meksičke tortilje sa namazom od piletine

Tortilje su veoma zgodne i lagane za pripremu obroka, bilo da je u pitanju doručak, ručak, večera ili užina, bez obzira da li ih spremate za sebe ili hranite porodicu. Još ukusnije postaju kada ih kombinujete sa Fresh Pâté namazima! 🙂

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.