Deset razloga da probate humus

1. Zato što je ukusan. Začini koje sadrži i dodatak belog luka podsećaju na ukuse ovog podneblja.

2. Zato što je zdrav. Sva četiri sastojka humusa – leblebije, susamova pasta, limunov sok i beli luk – spadaju u nutritivno bogate namirnice.

3. Zato što je jednostavan za upotrebu. Možete ga namazati na hleb, tortilju, pita hleb ili ga koristiti kao umak sa komadima sirovog povrća.

4. Zato što produžava osećaj sitosti. Za to su zaslužne leblebije, jer sadrže mnogo proteina.

5. Zato što će biti vaš prirodni saveznik u regulaciji visokog nivoa šećera i holesterola zahvaljujući leblebijama koje su bogate vlaknima.

6. Zato što beli luk i limun zajedno čine odličan antibakterijski dvojac.

7. Zato što ćete dobiti novog najboljeg druga u kuhinji koji će vam menjati visokalorične namaze i nezdrave prelive za salatu.

8. Zato što će vam obogatiti trpezu novim i jednostavnim receptima, a vama doneti titulu maštovite domaćice.

9. Zato što će vam pomoći da smršate jer je susamova pasta bogata monozasićenim masnoćama koje podstiču mršavljenje i topljenje sala oko stomaka

10. Zato što ima pristupačnu cenu i možete ga kupiti u svim većim radnjama

Pročitaj još

Top 3 #NemamTiKad recepta sa Ribella Hummusom

Nedostatak vremena i loša organizacija često nam poremete planove, želje, ishranu, spavanje, vreme namenjeno porodici i prijateljima… Mogli bismo da nabrajamo do sutra. “Nemam ti kad” postao je uobičajen izgovor u ovakvim situacijama. Upravo je to bila inspiracija za novogodišnju Ribella kampanju – da se osvrnemo na trenutke u kojima smo govorili #NemamTiKad i da […]

Šta da jedete pre, a šta posle treninga?

Pronaći režim ishrane i tip treninga koji najviše odgovara našem telu i načinu života je veliki izazov. Teško je balansirati između svakodnevnih obaveza i velike želje da doprinesemo našem zdravlju vežbama i kvalitetnim obrocima. U tim pokušajima često pravimo greške na koje nas retko upozoravaju.

5 Ribella recepata koje su izabrali vaši omiljeni food blogeri

Mesec april i maj na našim društvenim mrežama obeležila je velika Ribella nagradna aktivacija #ZivotPoMomUkusu. Tokom 5 nedelja smo vama „zadali“ 5 tema za razmišljanje – da smislite recepte sa Ribella Hummusom i Ribella Tuninom. Izdvajamo najbolje među njima.

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.