Humus u receptima poznatih kuvara

Kao jedan od najrasprostranjenijih namaza na svetu, omiljen ne samo na Bliskom istoku i Mediteranu odakle potiče, već i širom zapadnog sveta,  humus je, logično, često na meniju čuvenih svetskih kuvarskih zvezda. Gotovo da nema velikih šefova koji ne cene i ne koriste ovu namirnicu.

Dugo se ovde družimo sa Džejmijem Oliverom pa znamo da je humus jedna od omiljenih namirnica njegove porodice. Sam kaže da ga jede od malih nogu i da se seća kako je njegov otac donosio humus iz obližnje prodavnice turskih specijaliteta, kako bi ga kombinovali sa mesom sa roštilja koje su pekli u dvorištu. On je lansirao bezbroj recepata za humus i, iako je najpoznatiji njegov recept za osnovni humus, on se često igra. Tako je, jednom prilikom, preporučio da se u humus dodaju seckane crne masline. Mi smo isprobali sa našim humusom sa semenkama bundeve i to je – 👌

Gordon Remzi, sa druge strane, ima svoj recept za humus i to pikantniju varijantu. Tajna je u mešavini začina, prethodno malo proprženih na teflonu. On izmiksa mlevenu papriku, đumbir, korijander, semenke senfa i – za nas iznenađenje – cimet i potom ih doda mlevenim i izmiksanim leblebijama. I to smo isprobali – deo naše ekipe je pomešao natural humus sa korijanderom, a drugi deo sa đumbirom jer nismo hteli da mešamo sve začine. Ko voli jače ukuse, ovo mogu takođe biti zanimljive kombinacije. Cimet merkamo i odlažemo za neki drugi put. Već smo ranije jeli kolačiće sa prelivom od natural humusa, probaćemo i ovu slatku kombinaciju i izvestiti vas o tome. 🙂

 

Pročitaj još

Šta da jedete pre, a šta posle treninga?

Pronaći režim ishrane i tip treninga koji najviše odgovara našem telu i načinu života je veliki izazov.  Teško je balansirati između svakodnevnih obaveza i velike želje da doprinesemo našem zdravlju vežbama i kvalitetnim obrocima. U tim pokušajima često pravimo greške na koje nas retko upozoravaju. Jedna od čestih grešaka jeste odnos prema hrani pre i […]

5 Ribella recepata koje su izabrali vaši omiljeni food blogeri

Kako smo se družili tokom aktivacije #ZivotPoMomUkusu Mesec april i maj na našim društvenim mrežama obeležila je velika Ribella nagradna aktivacija #ZivotPoMomUkusu. U nameri da ojačamo veze sa postojećim, ali i da steknemo nove fanove dobrog zalogaja, povezali smo sa nekim od najuticajnijih food blogera u Srbiji. Tokom 5 nedelja smo vama „zadali“ 5 tema […]

Uvedite zdrave zamene sa Ribellom

Kokice umesto grickalica, čips od tikvica umesto čipsa, urme umesto belog šećera…  Vođeni idejom da ono što je zdravo može da bude i ukusno i jednostavno, prošlog juna smo uveli uzbudljivu novu rubriku na naše mreže: #ZDRAVAZAMENA. Koja je vaša omiljena?

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.