Ratatuj sendvič sa Ribella Hummusom

Ratatuj, poznati francuski specijalitet od povrća, odlično se kombinuje sa humusom, a možete ga poslužiti kao toplo ili hladno predjelo, ili kao glavno jelo. Možete ga pripremiti i dan ranije, jer prožimanjem sastojaka nakon što odstoji, postaje još ukusniji.

Sastojci:

  • 250g Ribella Hummusa sa šitake pečurkama
  • 1 tikvica
  • pola patlidžana
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • pola glavice brokolija
  • 1 francuski hleb
  • 200g grčkog jogurta
  • maslinovo ulje, luk, začini

Priprema:

Iseckajte na kockice tikvicu, patlidžan, papriku, paradajz i brokoli i ispržite ih na prethodno zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i začine (biber, svež origano, ruzmarin, so). Francuski hleb istostirajte, stavite na njega Ribella Hummus i dodajte potom ratatuj (grilovano povrće). Prelijte sa malo grčkog jogurta.

Pročitaj još

Pasta sa Hummusom i crnim maslinama

Ako ste ljubitelj paste i u potrazi ste za kreativnijim, ukusnijim i zdravijim sosovima, osvojiće vas ovaj mediteranski specijalitet sa humusom, crnim maslinama, čeri paradajzom i šitake pečurkama.

Špagete sa brokolijem i Hummusom

Brokoli i tikvice spadaju u veoma zdravo povrće bogato mineralima i vitaminima, a ukoliko se kombinuju sa humusom, koji je odličan izvor proteina, dobijamo hranjiv i ukusan obrok.

Brzi Ribella Hummus sendviči

Važno je da doručak bude jak i raznovrstan, a ujutru nemamo previše vremena, te su uvek dobrodošle varijante brzog, a hranjivog obroka koji će nas dugo držati sitim. Evo jednog takvog recepta.

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.