Sladak krompir sa umakom od Hummusa

Sve ljubitelje pomfrita oduševiće ova informacija – postoji i zdravija verzija ovog predjela, priloga ili grickalice. Još ako uz njega poslužite zanimljiv, a zdrav i ukusan umak, osvojićete srca svih prisutnih.

Sastojci:

  • Ribella Hummus natural – veliko pakovanje
  • Ribella Hummus pikant – veliko pakovanje
  • 6 komada slatkog krompira/batata
  • malo maslinovog ulja
  • malo morske soli
  • 1 mala kašičica belog luka u prahu
  • 1 mala kašičica crvene paprike

Priprema:

Ogulite sladak krompir (batat) i izrežite ga uzduž kao za pomfrit. Stavite ga u pleh, poprskajte sa malo maslinovog ulja, malo crvene paprike i luka i dodajte morsku so. Pecite ga 20 minuta na 200 stepeni. Poslužite uz Ribella Hummus pikant i natural. U humus dodajte malo maslinovog ulja i i iseckanog svežeg začinskog bilja.

Pročitaj još

Pileće belo na pikantan način

Kad poželite da unapredite klasičnu kombinaciju pileće belo i pirinač, evo osvežavajućeg predloga koji će probuditi vaša nepca, a tako je jednostavno!

Falafel kuglice

Ova poslastica je možda jedino jelo koje se ujedno ubraja u brzu hranu i među zdrave i vegetarijanske specijalitete. Moć falafela leži u leblebijama, što je slučaj i sa humusom 🙂

Pasta sa Hummusom i crnim maslinama

Ako ste ljubitelj paste i u potrazi ste za kreativnijim, ukusnijim i zdravijim sosovima, osvojiće vas ovaj mediteranski specijalitet sa humusom, crnim maslinama, čeri paradajzom i šitake pečurkama.

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.