Brusketi sa paradajzom i Tuninom

Odličan recept za sve one trenutke kada želite da obradujete svoje najbliže ukusnim, brzim i drugačijim zalogajima. Tajni sastojak ovog jednostavnog, a neodoljivog recepta je dimljeni Ribella Tunino.

Sastojci:

  • Ribella Tunino dimljeni fileti tune
  • francuski hleb
  • maslinovo ulje (hladno ceđeno)
  • svež bosiljak
  • paradajz
  • mocarela
  • beli luk, so, biber

Priprema:

Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na kriške debljine do 1 cm. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Posoliti i pobiberiti, a bosiljak sitno iseckati i dodati u maslinovo ulje. Na kocke iseci samo meso paradajza, dimljeni Ribella Tunino i mocarelu. Sve sastojke poređati na bruskete i preliti maslinovim uljem sa bosiljkom i malo bibera.

Pročitaj još

Pileće belo na pikantan način

Kad poželite da unapredite klasičnu kombinaciju pileće belo i pirinač, evo osvežavajućeg predloga koji će probuditi vaša nepca, a tako je jednostavno!

Falafel kuglice

Ova poslastica je možda jedino jelo koje se ujedno ubraja u brzu hranu i među zdrave i vegetarijanske specijalitete. Moć falafela leži u leblebijama, što je slučaj i sa humusom 🙂

Pasta sa Hummusom i crnim maslinama

Ako ste ljubitelj paste i u potrazi ste za kreativnijim, ukusnijim i zdravijim sosovima, osvojiće vas ovaj mediteranski specijalitet sa humusom, crnim maslinama, čeri paradajzom i šitake pečurkama.

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.